3/10/09

SOM RICS! QUE NO RUCS, EH?

Tens feina? Vas fent, pots menjar? Potser et pots permetre alguna altra cosa? Doncs, felicitats! Ets una de les moltes persones afortunades. Sí, no pensis que és un eufemisme; rumia una mica.
Amb el teu treball i el teu esforç, a més de dur a terme un bon pla estratègic per mantenir sanejada la teva economia domèstica, estàs ajudant a sanejar la desfeta econòmica a la que ens han abocat polítiques financeres abusives.
També estàs pagant les despeses supèrflues que es permeten les administracions. Estàs pagant els sous de càrrecs correctament polítics o de políticament incorrectes. Pagues també les subvencions milionaries que acaben en mans desaprensives que les desvien cap a comptes no gens clars. Pagues serveis que funcionin o no funcionin, t'agradin o no t'agradin, els facis servir o no els facis servir estan a la teva disposició, o no. Pagues informes, cotxes oficials, publicitat institucional (que vol dir: publicitat dels mateixos partits polítics)… Bé i moltes altres coses; coses que jo no sé i que tampoc no sé si vull saber.
Tu si que ets ric! Tu sí que tens un model d'economia efectiu. Tu si que hi entens de plans de finançament, d'eficàcia i de solidaritat… que et demanin el que vulguin, tu pots amb tot.
Ah! i a més, és possible que tot això ho facis de la manera més honesta, és aquí quan tots ens hauríem d'aixecar i demanar en veu alta que et donin, a tu i a tots els que com tu van fent la viu-viu, la Creu de Sant Jordi, la Clau de la Ciutat o el Premi Nobel d'Economia; si no existeix que l'inventin, que també el pagarem entre tots.